… Om trai si om vedea

Mesteri brazilieni

macrameu 28 iulie 2011 4

Lucrezi cu mine de 3 ani ma. N-ai invatat nimic. Da-te la o parte. – meserias brazilian.

Cand am ajuns la Angelica acasa situatia nu era prea buna – ii taiasera apa de vreo 2 zile si a doua zi dupa ce am ajuns eu i-au taiat si gazele. Restantele de plata erau maricele – 300 de reali la apa si 40 de reali la gaze. Cum nu m-am bagat sa le platesc, dar dus trebuia sa facem, Angelica a gasit un meserias 2 case mai incolo ca sa conecteze apa – 10 reali. Meseriasul avea un prieten pe care tot incerca sa il invete o meserie. I-a explicat pas cu pas ce trebuie sa faca, i-a dat scule, l-a supravegheat un pic ca sa se asigure ca e pe drumul cel bun si l-a lasat singur sa faca treaba. Nu sunt sigur daca a plecat ca sa nu il intimideze sau din alte motive. Ideea e ca a plecat si l-a lasat pe asta singur cu conductele. Am stat cu nenea asta si i-am urmarit tot chinul si incercarea de a stapani puterea apelor. Imi explica tot timpul ce vrea el sa faca, ce a gresit la etapa anterioara si ce dificultati intampina in prezent. Dificultatile intampinate il rapuneau de fiecare data si in circa 2 ore a reusit sa inunde o strada intreaga. In momentul ala a venit mesterul care si-a pus mainile in cap si i-a zis replicile de mai sus. Au trebuit sa sparga din asfalt, iar lucrarea incepuse deja sa capete amploare si eu eram panicat ca nu o sa avem apa sa facem dus. Meseriasul lucra maieutic cu ucenicul, intrebandu-l si explicandu-i pas cu pas ce se intampla. Prietenul, cap sec, zicea cam la 80% din chestii ca asa a facut si el si ca intelege. Doar ca restul de 20% din chestii mi se pareau dincolo de puterea lui de intelegere. A fost una dintre marile victorii ale puterii mintii umane cand au conectat tevile alea. Brasil, pais tropical – 2 oameni, 3 ore si 10 reali.

Ala cu sapca albastra este meseriasul. Celalalt este…nu mi-am dat seama ce este, fiindca nu parea foarte uman.

4 Comentarii »

 1. Anonymous 28 iulie 2011 la 12:29 - Reply

  Ia trimite-i frate la noi in Zabrauti sa invete meserie adevarata, cum sa furi nu numai apa ci si curent, gaze…chestii mai periculoase si mai greu de stapanit. Iti dai seama ca romanii sau rromii romani s-au nascut inventivi, smecheri, smardoiasi; suntem superiori multor natii la asa ceva.

 2. macrameu 28 iulie 2011 la 19:16 - Reply

  Exista un cartier Zabrauti in Bucuresti, mentionat de tine. Un rau Zabrauti, afluent al Siretului. Mai e un cartier Zabrauti in Eforie Sud. Cuvant frumos. Zabrauti.

 3. Nedeia 21 septembrie 2011 la 0:18 - Reply

  mie mi-e clar un lucru: orice ar face, brazilienii astia sunt ca noi, frate! mai putin cand vine vorba de fotbal, femei si muzica. dar in rest…. :)

 4. macrameu 21 septembrie 2011 la 0:25 - Reply

  Sunt un pic mai primitivi decat noi. Nu credeam ca se poate, dar se pare ca se poate.

Lasă un comentariu »

Switch to our mobile site