Bolivia empieza

Ce este Bolivia? Ce face ea? Parintii ei stie? – Eu

Cum m-am tot plans eu de lipsa de socuri culturale si ca daca calatoresc vreau sa fie diferit vine Bolivia. Ma uit de pe malul argentinian spre taramul bolivian si vad Ferentari reloaded.

La ora 15:30 avem tren din Villazon spre Tupiza. Este ora 11:00, asa ca avem timp sa trecem granita, sa mancam si sa facem cele 10 minute de la granita pana la statia de tren. Si se face 12 si se face 1 si coada merge greeeeeeeeeeeeeu. In 2 ore abia au trecut vreo 20 de oameni de granita argentiniana. Trag concluzia ca nu este haos adevarat si pierdere de vreme calumea decat daca imprastii in jur aceste lucruri. Mi se par foarte interesante boliviencele cum cara ele ace, brice si carice, dupa cum se exprima Gabi Zgarie prin 2005 si ii fac o poza uneia.

Vine glont la mine sa ii dau bani. Adopt imediat atitudinea mea cu cersetorii – ma uit fix in ochii ei, foarte serios, fara sa zic nimic in timp ce ea imi tot cere bani. Atitudinea mea este un pic dementa si este testata din studentie pe cersetorii de la Piata Romana, care plecau cam dupa 1 minut. Fiind ea mai aurolaca decat aurolacii nostri isi da seama abia dupa 2 minute ca eu am o problema si pleaca injurandu-ma in quechua. De acum incolo fac totusi poze mai ferit. Granicerii argentinieni sunt mai interesanti sa opreasca fluxul de bolivieni ce trec cu sarsanalele in spate decat sa se ocupe de noi. Si chiar le opresc, fiindca 3 sferturi e marfa de contrabanda si astea plang ca tigancile noastre si astia le iau taras cu marfa cu tot si ele urla ca au copii acasa. Tare.

Page 1 of 2 | Next page