Fiesta Gaucho

Ajungem in Colonia Caroja dimineata. Il sun pe Federico si in 5 minute vine sa ne ia. Pare un tip cool si are muzica buna in masina. Casa lui este la 5 minute de statia de bus. Su mama, su segundo padre y su perro Truco sunt si ei acasa si ne intampina bucurosi de oaspeti. Ne punem la o masa – mai retrasa normal – si stam acolo 2 ore, fiindca eu discut mai mult decat mananc. Su papa este uimit de treaba asta si imi spune ca il fac chiar si pe el. Dupa economie, istorie, tigani ajungem si la politica, iar cand spun ca en la politica se mente mucho se blocheaza toti. Maica-sa imi comunica meseria sotului – politician. Ca sa o dreg le spun ca treaba cu mintitul in politica se refera la Romania, fiindca nu cunosc politica argentiniana. Rad cu toti cu jumatate de gura, ne ridicam de la masa si plecam in oras. Offff. Am inteles de asemenea de ce zicea ca vorbesc mai mult chiar decat el.

Pe drum Fede baga multa muzica veche, inclusiv Beatles. Dam geamurile jos, si incepem sa cantam/urlam si eu si Fede pe Don’t pass me by. Ne vedem cu un prieten de-al lui si mergem sa vedem un highlight local.

Nu e vorba de mine, inca.

Mergem in oras. Fede care tot timpul o chestie numita mate din care bea o chestie numita mate.

Mate este bautura tipic argentiniana – un ceai fierbinte fara zahar. De fiecare data cand intalneste un prieten i-l da sa bea. I-l cer si eu si incep sa ofer mate tuturor – daca sunt fete si daca arata bine – fiindca femeile sunt mai sensibile si trebuie sa avem grija de ele, mai ales cand sunt tinere si fiindca frumusetea trebuie intretinuta. Inteleg deasemenea de ce este bautura tipica argentiniana – inlesneste muuult interactiunea umana. Ii spun lui Fede :”Vamos a tomar una cerveza”. Fede incepe sa cante un cantecel compus pe loc ale caror singure versuri sunt Vamos a tomar una cerveza. Normal ca incep sa cant si eu cu el. Dupa ce luam berea, luam biletele pentru festival si eu o fata imi face un carton mare pe care scrie Bucuresti / Romania.

E 9 seara si suntem in fata stadionului impreuna cu vreo 20 de prieteni de-ai lui Fede. Cand intru in stadion am  un soc. Es magnifico.

Page 1 of 4 | Next page