… Om trai si om vedea

Coca Cola

macrameu 12 septembrie 2011 4

Ati auzit probabil de Coca Cola. Este o bautura semi-energizanta pe baza de aditivi necunoscuti cu actiuni interesante asupra carnii. Fleici de carne puse in acest lichid au disparut in cateva ore. Nici un caine si nici o pisica nu fusesera in apropiere, iar experimentul nu avusese loc in tara numita Romania, de unde se spune ca multe obiecte dispar in mod misterios datorita unor persoane cu puteri magice numite tigani. Proprietatile acestei bauturi au devenit tot mai mari in mentalul colectiv si se spune ca poate distruge orice tesut organic in cateva ore si ca poate fi chiar folosita ca substanta  decapanta. Dar exista taramuri unde bautul ei este considerat ritual de trecere. Si fiind eu chiar pe aceste taramuri cu numele de Brazilia, Foz do Iguaçu mai precis, am aflat de acest ritual in timp ce faceam un lucru banal – mancam linistit intr-o carciuma de cartier, proprietatea surorii Sandrei.

Unui copilas de 1 an si jumatate i se terminase laptele, asa ca maica-sa i-a pus Coca-Cola in mamadera.

Se observa dragostea din privirile bunica-sii si ale maica-sii. Deci nu se pune problema unui copil nedorit sau de o razbunare pentru ca facuse pipi in pat. Aceasta licoare este data cu toata dragostea.

Bunica-sa chiar alinta fetita zicandu-i piriguete.

Piriguete is a slang Brazilian word which indicates a woman which switches her sexual partner very often. She easily gets together with men who are in a committed relationship.
This word was used at first in Salvador, capital city of Bahia.

Cand am intrebat de ce ii zice asa mi-a zis ca tá muito abusada.

 

4 Comentarii »

 1. Atahualpa 14 septembrie 2011 la 15:20 - Reply

  Salut Ionut,
  Iti urmaresc blogul cu aviditate de prin mai pentru ca este o monografie destul de detaliata despre America de Sud si nici stilul de naratiune nu e rau :)
  Ma gandesc la o aventura asemanatoare in America de Sud de ceva vreme, eventual la o stabilire pe undeva pe acolo. Momentan, sunt in stadiul de information and money gathering.
  Care ar fi suma recomandata pentru cateva luni prin continentul sud american? Tu cat ai scos din buzunar?

  • macrameu 15 septembrie 2011 la 0:56 - Reply

   America de Sud e super. Si eu ma gandesc la o stabilire pe acolo. Sa vad. Legat de bani spargi multi bani daca:
   - mergi in locuri turistice si te bagi la excursii.
   - mergi prin multe locuri. Pe transport se duc multi bani. Iar cand ajungi intr-un loc vrei sa te dai cu deltaplanul, sa vezi nu stiu ce atractie turistica, etc. Schimbi locatia, vrei sa mergi si in noul oras sa vezi chestii.
   In 32 de saptamani eu am cheltuit peste 10.000 de Euro, dar sunt destul de mana sparta. Nu am facut calculul total. Si tine cont ca am stat la hosteluri si cu couchsurfing-ul. Nu am dat mai mult de 12 Euro pe noapte pe o cazare. Eu zic sa iti bugetezi minim 1000 Euro pe luna.

 2. mogoolee 20 septembrie 2011 la 12:59 - Reply

  Frumos blog John. Felicitari. AdiV.

 3. macrameu 20 septembrie 2011 la 16:31 - Reply

  Obrigado menino. Ma intorc in noiembrie prin America de Sud, iar in februarie o sa fac o grupa de baieti pusi pe party si pe cunoastere antropologica. Tine aproape. Rio, estamos chegando.

Lasă un comentariu »

Switch to our mobile site